BAŞKANIMIZ MUSTAFA YILMAZ’DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Bu haber 17 Mart 2020 - 10:05 'de eklendi ve 115 kez görüntülendi.
BAŞKANIMIZ MUSTAFA YILMAZ’DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Yılmaz 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı;

18 Mart 1915 tarihi, Türk Milletinin Milli ve Manevi değerleriyle kurduğu kadim medeniyetleriyle, geçmişten geleceğe uzanışının tarihidir. Bugün, Türk Milletinin özgürlük ve vatan için gerektiğinde neleri feda edebileceğini, “ Çanakkale Geçilmez” sözleri ile vücut bulan; kadını, erkeği, çocuğu genci ve yaşlısıyla bir milletin varoluş mücadelesinin temelinin atıldığı, mazlumun zalime direnişinin sembolüdür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur.” Sözlerinde ifadesini bulan bu zafer Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlükle anıtıdır. Hiç şüphesiz bu zaferin en büyük mimarı, liderlik yeteneği, cesareti ve dehasıyla ön plana çıkan ATATÜRK’tür.

Çanakkale Zaferi’nin 105’inci yılında yenilmesi imkansız olan dünyanın en büyük ordularını bozguna uğratarak şehit olan Mehmetçikleri, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm komutanlarımızı, milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koyan kahramanlarımızı şükran ve minnetle bir kez daha anıyor, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Mustafa YILMAZ