BAŞKANIMIZ MUSTAFA YILMAZ'DAN 23 NİSAN MESAJI

Bu haber 22 Nisan 2020 - 10:04 'de eklendi ve 122 kez görüntülendi.
BAŞKANIMIZ MUSTAFA YILMAZ'DAN 23 NİSAN MESAJI

Ulusal bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. Yıldönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, ülkenin içinde bulunduğu o zor koşullarda, ’’Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.’’ şiarıyla yürütülen Ulusal Kurtuluş Mücadelesi ve o mücadeleye yön veren Meclisimizin açılması, Anadolu'nun işgalden kurtulması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle, ulusal egemenlik yolunda nihai hedefe ulaşılmıştır.

‘’Bağımsızlık benim karakterimdir.’’ diyerek, Anadolu bağımsızlık mücadelesine yön veren Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, o dönemde aldığı kararlarla, ulusumuzun maküs talihini değiştirmiş, Cumhuriyete giden yolun temelini oluşturmuştur.

Her zaman öncü kişiliğiyle, ileriyi hedefleyen Mustafa Kemal Atatürk; 23 Nisanı'da çocuklara armağan ederek, gelecek kuşakların Cumhuriyetimizin ışığıyla aydınlanmasını, ülkemiz ve dünyamız için iyi bir birey olabilmelerini hedeflemiştir.

Bizim de, yarının genç bireyi olacak çocuklarımızın; tarih bilinciyle, ülkemizin nasıl bir kurtuluş mücadelesiyle karanlıktan aydınlığa çıkışını en iyi şekilde idrak edeceğine ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği o aydınlık ufuktan asla ayrılmayacağına inancımız tamdır. Gelecek güzel günlere olan inancımızla, başta çocuklarımız olmak üzere, bütün ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Mustafa YILMAZ