BAŞKANIMIZ’DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Bu haber 06 Mart 2020 - 15:03 'de eklendi ve 96 kez görüntülendi.
BAŞKANIMIZ’DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa YILMAZ, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında, ülke olarak daha hızlı gelişip kalkınmak için kadınların iş dünyasına vereceği katkının önemli olduğunu söyledi.

Başkanımız Yılmaz mesajında;

Kadınlarımızın, özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından, çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, hemen hemen her gün yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının, çocuk gelin sayısındaki artışın ve kadınlarımızın toplumsal hayat içerisinde yaşadığı çeşitli mağduriyetlerin  gölgesinde kutluyoruz.

Kadınların sosyal yaşam içerisindeki konumu, o ülkenin gelişmişliğinin ve çağdaşlığının en önemli göstergesidir. İnsan hakları ve özgürlüğün gelişmesi ve demokrasinin benimsenmesiyle birlikte, kadınlar da kamusal alan içerisinde, üretimde, yönetimde ve yaşamın bütün alanlarında yer almışlardır. Kadınların yaşamın her alanında söz sahibi olduğu toplumlar, dünyanın en gelişmiş toplumları iken, kadının ikinci planda olduğu toplumlar ise gelişimini hala tamamlayamamış toplumlar olmaya mahkumdurlar.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde, o dönem Dünya’nın birçok gelişmiş ülkesinde bile olmayan haklar kadınlarımıza tanınmıştır. Kadınlarımız, toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatta üstlendikleri rollerle sadece ülkemizin gelişmesine omuz vermemişler aynı zamanda Dünya’da ve  bölgedeki birçok ülkenin kadınlarına da örnek teşkil etmişlerdir.

Kadınlarımıza yönelik geliştirici politikaların ve iyileştirilmenin arttırılması, kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasal alanda daha çok söz sahibi olma zorunluluğu kaçınılmazdır.

Kadınlarımızın hayat içerisinde karşılaştığı her türlü sorunların ortadan kalktığı, kadınlarımızın şiddetle, karşılaştıkları çeşitli mağduriyetlerle değil, toplumsal ve ekonomi alanındaki başarıları ve kattıkları değerlerle anıldığı bir ülke özlemiyle; bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.