BAŞKANIMIZ MUSTAFA YILMAZ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ İLE İLGİLİ BİR MESAJ YAYINLANDI

Bu haber 05 Haziran 2020 - 15:13 'de eklendi ve 147 kez görüntülendi.
BAŞKANIMIZ MUSTAFA YILMAZ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ İLE İLGİLİ BİR MESAJ YAYINLANDI

Değerli üyelerimiz,
1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi.

Çevrenin korunması ve tahribatının engellenmesi zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alanları çoğaltmak gerekir. Çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız. Biz de Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu düşünceden hareketle, Odamızda ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemini uygulamaya başladık. Amacımız, Odamızın verdiği hizmetler esnasında çevreye verdiğimiz zararı en aza indirgemek.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak faaliyetlerimiz ve hizmetlerimiz esnasında oluşan atıkların çevresel etkilerini kontrol altında tutmayı, mümkün olduğunca geri dönüşümünü sağlamayı, uygun yollarla bertaraf etmeyi, kurumumuzda ve üyelerimizde çevre bilinci oluşturmayı ve sürdürülebilir çevre mantığı ile hareket ederek kaynaklarımızı, doğal dengeyi bozmadan ve çevre kirliliğine neden olmadan kullanmayı, bu suretle kirliliği azaltmayı ve doğal kaynak kullanımında verimliliği sağlamayı taahhüt ediyoruz.

Unutmayalım ki; yarının doğası bugünden yaratılır. Daha temiz bir çevrede yaşamak dileği ile…

Mustafa YILMAZ