ODAMIZDAN BİR LOBİCİLİK BAŞARISI DAHA

Bu haber 23 Haziran 2020 - 14:11 'de eklendi ve 94 kez görüntülendi.
ODAMIZDAN BİR LOBİCİLİK BAŞARISI DAHA

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Form A belgesi onaylamaya başlamış bulunmaktayız.

Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Yılmaz’ın yoğun lobicilik faaliyetleri sonucunda Kırşehir TSO olarak Form A belgesi düzenleme ve onaylama hizmetine başladık. Şehrimizin önemli bir değeri olan Petlas başta olmak üzere, üyelerimiz artık Form A belgesi işlemleri için Ankara’ya gitmeden odamızdan hizmet alabileceklerdir.

Belgelerin verilmesinde daha önce bürokratik işlemlerin bulunduğunu ancak artık bunların sona erdiğini de dile getiren Başkanımız Yılmaz, “Daha önceki sistemde, ihracatçılarımız dolaşım belgelerinin düzenlenmesi için kâğıt üzerinde işlemlerini tamamlayarak bize başvuruyor ve kontrollerini yapıyorduk. Uygun bulunması halinde de belgelerini onaylanarak ihracatçımıza veriyorduk. İhracatçımız, aynı zamanda bu belgenin diğer ülkede de geçerli olabilmesi için ihracat işlemini gerçekleştireceği gümrük idaresine gidiyor ve belgesine vize alıyordu. Elektronik sistemin hayata geçmesiyle, firmalarımız artık belgelerini elektronik imzalı olarak https://medos.tobb.org.tr/ adresinde hazırlayıp, onay için daha kısa bir sürede bize gönderebiliyor. Kısa zamanda odamızca onaylanan belgeler, yine elektronik ortamda firmalarımıza iletiliyor. Belgede yer alan karekod ile de, ürünün gittiği gümrük idaresinde belgenin gerçekliğine ilişkin araştırma elektronik ortamda yapılıyor” diye konuştu.