BAŞKANIMIZ MUSTAFA YILMAZ’DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

Bu haber 30 Nisan 2020 - 9:28 'de eklendi ve 144 kez görüntülendi.
BAŞKANIMIZ MUSTAFA YILMAZ’DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de en önemli dayanışma günlerinden biri olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı, emeğe verilen değerin önemli bir göstergesidir.

Ülkemizin gelişmesinde, ekonomimizin yapılanmasında alın teri ve emeği bulunan emekçi kardeşlerimizin hak arama mücadelesinin simgesi olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı; başta işçiler olmak üzere bütün çalışanlara kutlu olsun.

Ülkemiz ekonomisinin temel taşı olan üretimin en önemli bileşeni çalışanlardır. Çalışanların hak ettikleri yaşam standardına kavuşmaları, sosyal adaleti sağlayacağı gibi, toplumsal anlamda da birçok sorunun ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

Gelişmiş ülkelerdeki çalışma şartları, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konuları ile ülkemizdeki şartları karşılaştırdığımızda, ne yazık ki bu konuda istenilen düzeyde olmadığımızı görüyoruz. İş güvenliğinin yeteri seviyelerde olmadığı yerlerde yaşanan işçi ölümleri hepimizi derinden üzmektedir. Çalışanların iş sağlığı ve güvenlik konusundaki şartlarının iyileştirilmesi hepimizin temennisidir.

Emeğin en yüce değer olduğu bilinciyle, ülkemizin kalkınması noktasında, üretimin temel taşı olan  bütün emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyorum.

Mustafa YILMAZ