Slow Food tarafından oluşturulan, üretimi az olan yerel ürünlerinin tanıtımına ve korunmasına katkı sağlamak adına oluşturulan Uluslararası Lezzet Kataloğu niteliğindeki Ark of Taste listesine Kırşehir’den iki ürün kabul edildi.
Odamız tarafından coğrafi işaret alınarak tescillenen “Kırşehir Çirleme Yemeği” ile ince kabuğu ve kendine has acı tadı ile yoğun talep gören ve Cemele Biberi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından coğrafi işaret alınarak tescillenen “Cemele Biberi”
Slowfood Listesi yok olmak üzere olan, az miktarda üretilen, geleneksel üretim yöntemleri ve kadim bilgiler ışığında üretimi devam eden gıdaların uluslararası bir katalog içinde bir araya getirilmesi ve tüm dünyayla paylaşılmasını sağlayan bir liste olması açısından büyük önem arz ediyor.
Yine bir Slow Food girişimi olan, Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden şeflerin katılımı ile oluşan Chef’s Alliance ağına dâhil olan şefler için en büyük öncelik, tariflerini Ark of Taste ürünleri ile hazırlamak. Dolayısı ile Ark of Taste’e kayıtlı ürün sayısının yüksek olması, şefler için yerele atıfta bulunan yaratıcı ve farklı tarifler oluşturma imkânını arttırıyor.
Detaylı bilgi için https://www.fondazioneslowfood.com/…/kirsehir-cirleme/ websitesini inceleyebilirsiniz.