Ufuk Avrupa ve AB Programları İstişare Toplantısı

Bu haber 23 Ekim 2020 - 10:17 'de eklendi ve 55 kez görüntülendi.
Ufuk Avrupa ve AB Programları İstişare Toplantısı

Sayın Üyemiz,

Ülkemiz 2004 yılından beri Asosiye Ülke olarak Avrupa Birliği Çerçeve Programlarına katılım sağlamaktadır.2014 yılından başlayan ve 2020 yılında sona erecek olan Ufuk2020 Programı’nın devamı niteliğindeki 9. Çerçeve Programı’nın (Ufuk Avrupa) 2021-2027 yılları arasında yaklaşık 100 milyar Avro ile bilim ve yenilik faaliyetlerini desteklemesi öngörülmektedir. Programın amaçları Avrupa Birliği’ni bilimsel ve teknolojik yönden güçlendirmek, Avrupa’nın yenilik kapasitesini, rekabetçiliğini ve istihdamını yükseltmek, toplum önceliklerini karşılamak ve Avrupa’nın sosyo-ekonomik model ve değerlerini sürdürmektir.

Bu doğrultuda, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği(AB) Başkanlığı , Türkiye Bilimsel Ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği (TOBB) İşbirliğinde hazırlanan , Dışişleri Bakan Yardımcısı Sn. Faruk Kaymakcı , TÜBİTAK Başkanı Sn. Prof. Dr. Hasan Mandal ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla ‘’Türkiye-AB İlişkileri Ekseninde Ufuk Avrupa ve AB Programları İstişare Toplantısı’’ 26 Ekim 2020 tarihinde saat 14:30-16:00 arası video konferans aracılığı ile gerçekleştirilecektir.

Konuyu Bilgilerinize Sunarız.

Seminere:  https://tobb.org.tr/Sayfalar/20200421-webinar.php linkinden katılabilirsiniz.

Program:

14:30 – 14:45 Açılış Oturum

Rifat Hisarcıklıoğlu – TOBB Başkanı

14:45 – 15:15 “Türkiye-AB İlişkileri Ekseninde Ufuk Avrupa ve AB Programları”

Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı

Prof. Dr. Hasan MANDAL, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)

Başkanı

15:15 – 15:45 Ufuk 2020 Programı: “Yeşil Mutabakat (Green Deal) Çağrısı” Sunumu

Mete KARACA/Ufuk ATAY, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı/Koordinatör

15:45 – 16:00 Soru ve Cevaplar (Ufuk 2020 Programı Proje Tecrübesi olan İşletmelerin söz alması)

16.00 – 16:05 Genel Değerlendirme ve Kapanış