BAŞKANIMIZDAN AHİLİK HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Bu haber 11 Eylül 2020 - 17:06 'de eklendi ve 72 kez görüntülendi.
BAŞKANIMIZDAN AHİLİK HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Covid-19 salgını nedeniyle bu yıl 33. Ahilik Haftası Kutlamalarını maalesef kısıtlamalı ve buruk olarak kutlayacağız.

Ahilik yalnızca Türk insanının değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemidir. Bu ahlaki felsefe esnaf ve sanatkârlarımızın, ticari işletmelerimizin ahilik anlayışı içinde ahlak ve çalışma disiplininin yaşatılması, yaşanması hem ekonomik gelişmemiz hem de sosyalleşmemizin yaygınlaşması açısından büyük önem taşımaktadır.

Ahiler; ahdinde, sözünde ve sevgisinde vefalı olmayı, aza kanaat edip çoğa şükrederek dağıtmayı, insanlar arasında din, dil, mezhep, ırk ve renk farkı gözetmemeyi ve bunun gibi birçok insani değeri bir yaşam tarzı olarak benimsemiş kimselerdir. Onun içindir ki bizler ipek yolundan bu güne ticarette  eşsiz ve görkemli erdemini yaşatan, yansıtan Ahilik ile gurur duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm ticari işletmelerimiz, esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Haftasını kutlarım.

Mustafa YILMAZ