Fas Kamu İhaleleri Hakkinda Alinan Covid-19 Tedbiri Hk.

Bu haber 05 Mayıs 2020 - 13:37 'de eklendi ve 102 kez görüntülendi.
Fas Kamu İhaleleri Hakkinda Alinan Covid-19 Tedbiri Hk.

Türkiye Cumhuriyeti Rabat Ticaret Müşavirliği tarafından yapılan bilgilendirmede; Fas Ekonomi, Finans ve İdarenin Reformu Bakanlığı’nın, COVID-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, kamudan ihale alan yüklenicilerin, virüs salgınından kaynaklı sebeplerle gecikme cezası ile karşılaşmaması adına, Fas genelinde 20 Mart 2020 tarihinde başlayan ve 20 Mayıs 2020 tarihine kadar sürecek olan olağanüstü sağlık hali ve sokağa çıkma yasağı gibi önlemlerin devam etmekte olan projelerin gerçekleşme süresi üzerine olumsuz etkisi olması halinde, bu durumun yüklenicinin kontrolü dışında gelişen bir etki ve mücbir sebeplerden biri olarak sayılmasının yerinde olacağı yönünde karar verildiği ve işveren idareleri uygulamalarını bu karar çerçevesinde gerçekleştirmeye davet ettiği bildirilmektedir.

Odamız üyelerinin bilgilerine arz olunur.