FAZLA MESAİ İŞLEMLERİ (2019/38 SAYILI GENELGE)

Bu haber 10 Ekim 2019 - 17:55 'de eklendi ve 103 kez görüntülendi.
FAZLA MESAİ İŞLEMLERİ (2019/38 SAYILI GENELGE)

Ticaret Bakanlığından alınan yazıda, ihracat hedefleri ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanarak uygulamaya geçirilen İhracat Ana Planı kapsamında, ihracat ve bağlantılı çıkış işlemlerinde zaman kayıplarını ve maliyetleri azaltmak amacıyla 2019/38 Sayılı Genelge’nin hazırlandığı belirtilmiştir.

Yazıda, söz konusu Genelge kapsamında, ihracat ve bağlantılı çıkış işlemleri için Erenköy- A.H.L Kargo-Ambarlı-İzmir-Mersin-Gemlik-Derince-Dilovası Gümrük Müdürlükleri’nin normal çalışma saatlerine ilave olarak iki saat daha açık bulundurulması ve bu ilave süre içerisinde yükümlülerce yapılan fazla mesai başvurularının da ilgili gümrük müdürlüklerince işleme konularak hizmet verilmesinin uygun bulunduğu kaydedilmektedir.

Odamız üyelerine önemle duyurulur.